ПОДОРОЖУЄМО БЕЗ ВІЗ





Закордонний паспорт 
З 03.06.2017 в роботу біометричні паспорти (дитячі і дорослі) НЕ беруться. Консульства не приймають їх, так як з 11.06.2017 туристи з біометричними паспортами подорожують БЕЗ віз.

Основна інформація по безвізовому режимі
Після запровадження безвізового режиму громадяни України зможуть подорожувати до держав-учасниць Шенгенської угоди без необхідності отримання в’їзної візи держави призначення.
Безвізовий режим дозволятиме короткотермінове перебування в державах-членах ЄС (за виключенням Великобританії та Ірландії) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів. У разі, якщо особі необхідно перебувати в ЄС більш тривалий час, їй необхідно буде оформити візу.
Безвізовий режим також не означатиме права на проживання чи на працевлаштування в ЄС.

Чи можна перебувати більше ніж 90 днів?
Перевищення дозволеного строку перебування може стати причиною відмови у в’їзді до держав-учасниць Шенгенської угоди у майбутньому. У разі необхідності більш тривалого перебування на території Шенгену, громадянин України повинен звернутись до консульства відповідної країни з метою оформлення візи належного типу.
Якщо про те, що сукупний строк Вашого перебування може перевищити 90 днів протягом 180 днів, стало відомо до початку поїздки, Вам необхідно якнайшвидше звернутися до консульської установи держави призначення з метою отримання консультації та, залежно від випадку, оформлення візи необхідного типу.
Якщо про ризик перевищення дозволеного строку стало відомо після початку подорожі, Вам необхідно невідкладно звернутися до міграційних органів влади держави перебування для отримання консультації та врегулювання Вашого міграційного статусу.
У виключних випадках термін перебування може бути подовжено, наприклад, у разі необхідності термінового лікування, стихійного лиха, виникнення інших непереборних обставин.

Що потрібно для того, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенської зони?
Для того, щоб скористатись правом безвізових поїздок до Шенгенського простору, потрібно оформити закордонний біометричний паспорт.
Крім цього, також необхідно мати під час кожної подорожі документи, які підтверджують мету поїздки, місце проживання, наявність достатніх фінансових засобів на весь час перебування і намір повернутися до місця проживання.
Громадянам необхідно буде придбати поліс медичного страхування та страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу – у разі подорожі автомобілем.
Громадяни, які мають дійсний закордонний паспорт старого зразка (не біометричний) зможуть в’їжджати на територію ЄС лише за наявності шенгенської візи.

Чи мають право прикордонні служби держав-членів ЄС вимагати додаткові документи?
Під час в’їзду до Шенгенського простору громадянину України потрібно буде мати документи, які підтверджують мету поїздки, місце проживання, наявність достатніх фінансових засобів на цей термін перебування і намір повернутися до місця постійного проживання.
Такими документами можуть слугувати підтвердження бронювань готелю, запрошення друзів чи родичів, зворотні квитки тощо.
Крім цього, громадянам необхідно буде придбати поліс медичного страхування та страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу – у разі подорожі автомобілем.

Подорож з дитиною
В рамках правил безвізових поїздок до Шенгенського простору кожна особа, включаючи дітей незалежно від віку, повинна мати окремий паспорт.
Фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.
Фізична особа, яка не досягла шістнадцяти років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними.
Відтак, залежно від кожного особистого випадку, можуть знадобитися додаткові документи – свідоцтво про народження, згода обох або одного з батьків, свідоцтво про смерть, рішення суду про позбавлення батьківських прав, визнання особи безвісти відсутньою або померлою.

Чи надаватиме безвізовий режим право на роботу, навчання?
Новий порядок поїздок надаватиме право на безвізовий в’їзд лише з приватною метою: туризм, відвідання друзів чи родичів, пошук бізнес партнерів, відвідання семінарів, конференцій.
Безвізовий режим не надаватиме права на господарську, комерційну діяльність, працевлаштування, роботу за контрактом і т.п.

Чи буде шенгенська віза (багаторічна) дійсна для в’їзду до ЄС після запровадження безвізового режиму з Україною?
Так, громадяни, які мають дійсні шенгенські візи, зможуть в’їжджати на територію ЄС протягом усього строку їхньої дії.


До яких країн українські громадяни зможуть в’їжджати без віз після запровадження безвізового режиму з Євросоюзом?
Після запровадження безвізового режиму громадяни України зможуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.
Отже, отримання візи не вимагатиметься під час поїздок до таких держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Чи зможуть громадяни з паспортами старого зразка (не біометричними) в’їжджати до Шегенської зони після запровадження безвізового режиму?
Громадяни, які мають дійсну шенгенську візу та дійсний закордонний паспорт старого зразка, також можуть в’їжджати на територію ЄС.
У прикордонному кодексі є п’ять вимог, які поширюються як на "візових”, так і на "безвізових” іноземців. В’їзд до країн ЄС дозволений тим громадянам, які:
1. мають на руках документ для перетину кордону (закордонний паспорт, проїзний документ дитини, диппаспорт тощо);
2. можуть обґрунтувати мету та умови свого перебування в ЄС;
3. мають достатні фінансові засоби як для перебування в ЄС, так і для повернення в Україну, або ж здатні отримати їх законним чином (це – пряма цитата із прикордонного кодексу);
4. не перебувають у переліку осіб, яким заборонений в’їзд до ЄС;
5. не становлять загрозу для громадського порядку, безпеки, громадського здоров’я та міжнародних відносин.
Для тих, хто не має біометричного паспорта, до цього переліку додається шостий пункт – потрібно мати в паспорті чинну візу.
З першим пунктом ми вже розібралися.
У четвертому  пункті йдеться, зокрема, про тих українців, хто був депортований з держав-членів ЄС із забороною в’їзду на певний термін (приміром, на рік або на п’ять років).
Передусім йдеться про порушників візового режиму – тих, хто нелегально працював в ЄС, хто лишився в ЄС на довший термін, ніж передбачено візою, а також про злочинців, засуджених в державах-членах ЄС і висланих на Батьківщину. І якщо термін заборони в’їзду для конкретної людини ще не вийшов, можна бути впевненим: її точно "завернуть” на кордоні.

"Куди їдете?”
Спершу – зовсім трохи теорії.
Візовий режим є доволі архаїчним інструментом, саме тому ЄС поступово скасовує його для інших держав. Зберігає його лише для тих держав, у яких є високий рівень візових відмов; Україна вже давно не є такою.
Головна мета візової та прикордонної перевірок – переконатися в тому, що людина не планує порушувати міграційні правила.
Якщо спрощено, то в ЄС є два ключових правила для подорожуючих:
не працювати без робочої візи та дотримуватися так званого "правила 90 днів” (перебування в Шенгені не більше 90 днів на кожні 180 днів).
Саме ці правила є ключовими і саме їх перевірятиме прикордонник.
А тепер повертаємося до законодавства ЄС, до прикордонного кодексу. Перелік документів, про які може спитати прикордонник,  до нього і залежить від мети поїздки.
Для бізнес-поїздок (відряджень) це:
• запрошення на зустріч, або
• інший документ, який підтверджує торговельні чи ділові відносини (прим: це пряма цитата, тобто ви самі обираєте зручний та можливий документ), або
• квиток на виставку чи зібрання, якщо метою поїздки є їх відвідування.
До слова, зверніть увагу, що для бізнес-поїздок зворотний квиток не входить до переліку обов’язкових документів, і це логічно – часом бізнес-візит може затягнутися. Але будьте готові пояснити цю потребу прикордоннику.
Для туризму або приватних поїздок у вас спитають про:
бронювання проживання або запрошення (не офіційне "візове”, а довільне!), якщо ви збираєтеся зупинитися у друзів;
зворотний квиток (якщо ви подорожуєте автомобілем, це не є вимогою);
маршрут чи план вашої поїздки.
Причому законодавство ЄС надає подорожуючому право довести свою доброчесність різними документами і дає більше гнучкості, аніж стандартний "візовий” пакет. 
Їдете автомобілем і зупинятиметеся в кемпінгу? Чудово, тоді ви можете взагалі обійтися без броні, пояснивши це прикордоннику та надавши йому дані про свій плановий маршрут.
Та головне – точно ті самі документи прикордонники часом вимагають і зараз!
Як ми вже зазначали, прикордонні правила після початку дії безвізу залишаються незмінними. Будь-хто, хто подорожує до ЄС, підтвердить: на кордоні завжди питають про мету візиту, а якщо прикордонник має хоча б тінь підозри, то просить показати відповідні документи – чи роздруківки, чи в електронному форматі.
 

Скільки потрібно грошей для перебування в країні:
Норвегія – 500 норвезьких крон на день (1580 грн);
Фінляндія – 30 євро на день (880 грн);
Швеція – 47 євро на день (1370 грн)
Естонія – 86 євро на день (2,5 тис. грн);
Латвія – 14 євро на день (400 грн);
Литва – 40 євро на день (1100 грн);
Нідерланди – 34 євро на день (1000 грн);
Польща – 300 злотих (2 тис. грн) перебування до трьох днів, 100 польських злотих (800 грн) на день, якщо перебування понад 3 дні;
Німеччина – 45 євро на день(1300 грн);
Бельгія – 45 євро на день(1300 грн) – для іноземців, які зупинилися в приватних осіб. 95 євро на день (2,8 тис. грн) – для іноземців, які зупинилися в готелі;
Люксембург – мінімальна сума коштів визначається індивідуально;
Чехія – 40 євро (1100 грн) на день до 30 днів;
Словаччина – 56 євро на день (1600 грн);
Франція – 32,50 євро на день (1000 грн) – для осіб, які мають підтвердження наявності житла. 120 євро (3500 грн) – для осіб, які не можуть підтвердити наявність житла;
Швейцарія – 91 євро на день (2600 грн), 27 євро на день (780 грн) – для студентів;
Ліхтенштейн – 91 євро на день (2600 грн), 27 євро на день (780 грн) – для студентів;
Австрія – на індивідуальній основі;
Словенія – 70 євро на день (2 тис. грн), 35 євро на день(1 тис. грн) для неповнолітніх в супровід батьків;
Угорщина – 3 євро на день (90 грн);
Італія – 269,60 євро на день (7,8 тис. грн) на одну людину на термін до 5 днів, для груп туристів менше;
Іспанія – 71 євро на день (2 тис. грн);
Португалія – потрібно мати при собі суму в 75 євро (2,2 тис. грн), а також суму з розрахунку 40 євро (1100 грн) на день перебування;
Мальта – 48 євро на день (1400 грн);
Греція – 50 євро на день (1400 грн), мінімум 300 євро (8,7 тис. грн) на 5 днів. 
В ОСТАННЮ ХВИЛИНУ
Сезон 2017 Шкільні екскурсії
ПРОПОНУЄМО
Наші пропозиції
Опитування
Який відпочинок вас приваблює?
Зелений туризм
Подорож містами світу
Містами України
Карпати та Закарпaття
Курорти України
Курорти світу

Яндекс.Метрика count
Відпочинок за кордоном всі країни

AZALIA

AZALIA

AZALIA Спа-готель Azalia розташований на північному узбережжі Чорного моря в місті Святий Костянтин і Єлена. Цей сучасний готельний комплекс вирізняється

AQUA AZUR

AQUA AZUR

AQUA AZUR Новий готель, побудований в 2005 році знаходиться на відстані 150 метрів від пляжу, близько до центру комплексу і в безпосередній близькості до